Finom, forró, laktató, gyorsan készül, mivel konzerv babot használunk és még olcsó is, igazi főnyeremény ez a leves! Nem dominál benne a bab, ezért nem csak ebédre, hanem vacsorára is jó, nem terheli meg a gyomrot.
Arról nem beszélve, hogy a gyerekek ugyanolyan szívesen eszik, mint a férfiemberek, ami nem sok ételről mondható el.
Hozzávalók:
konzerv fehérbab paradicsomszószban (vagy natúr fehérbab és paradicsompüré)
virsli
kész gnocchi gombóc
olaj, lilahagyma, fokhagyma
chayanne bors, őrölt kömény
leveskocka
főzőtejszín
petrezselyem
a tetejére reszelt sajt
Elkészítése:
1, Kevés olajon megpirítom a kockára vágott lilahagymát.
2, Ráöntöm a babot a levével együtt, beledobom a leveskockát és felöntöm kb. fél liter vízzel. Ha kell utánasózom, borsozom, beleteszem a köményt és a zúzott fokhagymát. Pár percig forralom, aztán belekarikázom a virslit és beleteszem a gnocchit is.
3, Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, még néhány percig rotyogtatom, aztán kikapcsolom a főzőlapot.
4, Beleöntök a levesbe pár ek. főzőtejszínt, megkeverem és beleszórom az összevágott petrezselymet.
Tálaláskor a levesre reszelek egy kevés sajtot.
Kommentek