olasz konyha

15 perces virslis bableves

CIMG0009

Finom, forró, laktató, gyorsan készül, mivel konzerv babot használunk és még olcsó is, igazi főnyeremény ez a leves! Nem dominál benne a bab, ezért nem csak ebédre, hanem vacsorára is jó, nem terheli meg a gyomrot.

Arról nem beszélve, hogy a gyerekek ugyanolyan szívesen eszik, mint a férfiemberek, ami nem sok ételről mondható el.

 

Hozzávalók:

konzerv fehérbab paradicsomszószban (vagy natúr fehérbab és paradicsompüré)

virsli

kész gnocchi gombóc

olaj, lilahagyma, fokhagyma

chayanne bors, őrölt kömény

leveskocka

főzőtejszín

petrezselyem

a tetejére reszelt sajt

 

Elkészítése:

1, Kevés olajon megpirítom a kockára vágott lilahagymát.

2, Ráöntöm a babot a levével együtt, beledobom a leveskockát és felöntöm kb. fél liter vízzel. Ha kell utánasózom, borsozom, beleteszem a köményt és a zúzott fokhagymát. Pár percig forralom, aztán belekarikázom a virslit és beleteszem a gnocchit is.

CIMG0005

3, Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, még néhány percig rotyogtatom, aztán kikapcsolom a főzőlapot.

4, Beleöntök a levesbe pár ek. főzőtejszínt, megkeverem és beleszórom az összevágott petrezselymet.

Tálaláskor a levesre reszelek egy kevés sajtot.

CIMG0006

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!