olasz konyha

Egyből hármat- pizzatésztából

CIMG0022

Nagyon szeretem az olyan recepteket, ahol egy “alapanyagból” többféle ételt lehet készíteni. Nem is kell magyarázni az okát, kevés munkával megvan az ebéd+ vacsora, vagy főétel+desszert.

Most a pizzatészta volt az alapanyag, amiből a pizza mellett (vagy helyett) sós és édes töltött táskák készültek, olajban sütve.

CIMG0025

 

Hozzávalók:

pizzatészta

A halas töltelékhez:

kockára vágott paradicsom vagy konzerv paradicsom

tonhal konzerv, lecsepegtetve

mozzarella sajt

kukorica

olívabogyó

bazsalikom levelek, fokhagyma, só, bors

Az édes töltelékhez:

túró

tojás sárgája

vaníliás cukor, kristálycukor

reszelt citromhéj

 

Elkészítése:

1, Először is készítettem egy adag pizzatésztát:

1/2 kg liszthez, 1 adag élesztő ( 1 zacskó szárított élesztő), kb. 1 teáskanál só, 2 teáskanál olívaolaj, egy csipet cukor és kb. 3 deciliter langyos víz.

Régebben kézzel dagasztottam a tésztát, de aztán vettünk egy kenyérsütő gépet és azóta a dagasztó programot használom. Így egyszerűbb és gyorsabb.

CIMG0002

Kézzel vagy géppel tésztát gyúrtam a hozzávalókból. Fényesre, simára kidolgoztam, langyos helyen duplájára kelesztettem.

CIMG0004

2, Amíg a tészta kelt, elkészítettem a kétféle tölteléket.

CIMG0006

3, A tésztát vékonyra nyújtottam- húzogattam és a ravioli formázót használva ekészítettem a töltött pizzatáskákat.

CIMG0009

Ha nincs otthon ilyen célszerszám, akkor a vékonyra nyújtott tésztából korongokat szaggatva, töltve és félbehajtva készülhet.

CIMG0011

Egy evőkanál tölteléket tettem a közepébe és erősen összenyomtam, hogy sütés közben ne nyíljon ki a tészta.

CIMG0012

CIMG0015

Ha kézzel készül, akkor a szélét villával kell lenyomkodni, úgy biztosan összetapad.

CIMG0016

4, Az elkészült táskákat forró olajban kisütöttem.

CIMG0020

5, Közben egy pizzára való tésztát vékonyra nyújtva a sütőformába nyomkodtam, megpakoltam a töltelékkel és az előmelegített sütőbe dugtam, hogy legyen egy hagyományos, ropogós pizza is.

CIMG0013

6, A tészta harmadik részéből készült a desszert. A korongok közepére túrótölteléket tettem és a táskákat szintén forró olajban sütöttem ki. A tészta így puha marad.

CIMG0014

A táskákat aranyszínűre sütöttem.

CIMG0021

Ez az édesség nem túl édes, de ha valakit nem érdekelnek a kalóriák, tálalás előtt megszórhatja porcukorral is.

A halas táskában pedig isteni a megolvadt mozzarella sajt!

CIMG0020

A leírás hosszúra sikeredett, de az elkészítése sokkal egyszerűbb. Ha a tészta megkelt kb. fél óra alatt az asztalra varázsolhatjuk a gőzölgő, illatozó pizzatáskákat!

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!