Karácsonyi habcsók parfé -hihetetlenül egyszerű!

    

Ennek az édességnek annyi előnye van, hogy nem is tudom, hogy mivel kezdjem. Gyorsan, sőt előre el lehet készíteni. Egyszerű, csak elektromos habverővel kell dolgoznunk. Olcsó, pedig különleges, ünnepre is kiváló!

Legfontosabb összetevője a habcsók. Karácsony előtt is szoktam készíteni, de az ünnepek után, a leértékelt habcsókkal is érdemes meglepni vele a családot. Fehér habcsókkal elegáns, színessel vidám, mindenkinek ízlik, nincs vele sok mosogatás….folytassam?

 

Hozzávalók: 

1 tojás sárgája

2 ek kristálycukor

1 teáskanál folyadék (tej, likőr, rum..stb)

2 dl habtejszín

10-15 dgk habcsók

(A habcsók elvileg nem tartalmaz glutént, de az arra érzékenyek ellenőrizzék le a címkén!)

Nálunk ez a mennyiség három embernek elég, a család/vendégsereg létszámának megfelelően az adag növelhető, de az arányokat célszerű betartani!

Elkészítése:

1, Egy fagyasztható tálban a tojás(ok) sárgáját a cukorral és a folyadékkal habosra keverem. Sokáig kell keverni, hogy levegős és habos legyen. (Kézi habverővel csak végszükség esetén fognék hozzá)

2, Egy másik tálban kemény habbá verem a tejszínt.

Utána átöntöm a tojásos tálba és óvatosan összekeverem a kétféle habot.

3, A habcsókot egy pohár aljával összetöröm. Addig nyomkodom, amíg kisebb darabkákra törik, de ne legyen belőle por!

4, A habcsókot belekeverem a tojásos tejszínhabba. Vigyázok, hogy a habot ne törjem össze, de azért alaposan összeforgatom.

Folpack-kal befedem a tálat és mehet a fagyasztóba. Érdemes jó pár órával a fogyasztás előtt elkészíteni, az sem baj, ha előző nap megcsinálod és egész éjszaka a mélyhűtőben pihen.

5, Fagylaltos kanállal adagolom ki. Varázslatos módon nem fagy keményre, krémes marad, azonnal fogyasztható.

Díszíteni ezerféleképpen lehet: csoki, karamell, gyümölcs öntettel, színes szórócukorral, valamilyen alkalomhoz illő tortadísszel, marcipán vagy cukor szívecskék, csillagok..stb., csokiforgács……….egyszóval bármi, ami eszünkbe jut.

A siker garantált!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »