Külön öröm a kapkodós napokon, ha egy alapanyagból egyszerre kétféle étel készülhet!
Ezúttal a padlizsán volt a főszereplő.
1, Először is az egész padlizsánt, úgy ahogy van héjastul-szárastul beteszem a mikróba és 5 percig “főzöm”. Ennyi idő alatt egy közepes padlizsán szépen megpuhul és megfő. Óvatosan félbevágom és egy kanállal kikaparom a belsejét.
2, Egy mély tálban botmixerrel pürésítem a padlizsánt olívaolajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel, fokhagymával, kevés paradicsompürével és egy pici citromlével.
Reggelire vagy vacsorára padlizsánkrémes pirítóst eszünk, ebédre pedig padlizsános rizottót készítek.
A rizottóhoz a rizst először kevés olajon kicsit megfuttatom, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedem és egy leveskockával puhára párolom.
Végül belekeverem a padlizsán krém megmaradt részét, kockára vágott mozzarella sajtot és egy kis petrezselymet.
A tetejét szintén sajttal és lecsípkedett petrezselyem levelekkel díszítem.
Önálló fogásként ettük, de hús vagy hal mellé köretnek is szuper!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: