olasz konyha

Kettőt egycsapásra: padlizsánból

 CIMG0005

Külön öröm a kapkodós napokon, ha egy alapanyagból egyszerre kétféle étel készülhet!

Ezúttal a padlizsán volt a főszereplő.

1, Először is az egész padlizsánt, úgy ahogy van héjastul-szárastul beteszem a mikróba és 5 percig “főzöm”. Ennyi idő alatt egy közepes padlizsán szépen megpuhul és megfő. Óvatosan félbevágom és egy kanállal kikaparom a belsejét.

2, Egy mély tálban botmixerrel pürésítem a padlizsánt olívaolajjal, sóval, borssal, petrezselyemmel, fokhagymával, kevés paradicsompürével és egy pici citromlével.

Reggelire vagy vacsorára padlizsánkrémes pirítóst eszünk, ebédre pedig padlizsános rizottót készítek.

CIMG0029

 A rizottóhoz a rizst először kevés olajon kicsit megfuttatom, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedem és egy leveskockával puhára párolom.

Végül belekeverem a padlizsán krém megmaradt részét, kockára vágott mozzarella sajtot és egy kis petrezselymet.

A tetejét szintén sajttal és lecsípkedett petrezselyem levelekkel díszítem.

Önálló fogásként ettük, de hús vagy hal mellé köretnek is szuper!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!