A saláta kifejezést jobb híján használom, ebben a receptben például nincs klasszikus értelemben vett leveles saláta.
Aki olvassa a receptjeimet, az biztosan észrevette, hogy gyakran készítek zöldség alapú, félig-meddig nyers összetevőkból álló és kevés húsfélét tartalmazó egytálételeket, amiket frissen melegen, de ebédre becsomagolva hidegen is lehet enni.
Olaszországban ezek egészséges második fogásként funkcionálnak, egy nagy adag tészta vagy rizs után egy salátánál tartalmasabb, nehezebb második fogást nem is kívánnak.
A mai recept is ilyen, laktató, de könnyű, bármilyen fogyókúrába beilleszthető, ráadásul tényleg percek alatt készen van!
Hozzávalók:
virsli
avokádó
gomba
újhagyma, olívaolaj, fokhagyma
só, cayanne bors, petrezselyem
mozzarella sajt
citromlé
Elkészítése:
1, A karikára vágott újhagymát és a felszeletelt gombát kevés olajon pirítani kezdem. Sózom és borsozom, hozzáadom a zúzott fokhagymát. Pár perc után rádobom a karkára vágott virslit és készre sütöm.
2, Közben egy salátás tálba teszem az összevágott mozzarella sajtot, a petrezselyem levélkéket és az avokádó kikanalazott húsát. Fontos, hogy az avokádó jó érett, puha legyen, különben kesernyés az íze és nem kellemes az ételben, ha rágni kell.
3, Végül az avokádóhoz keverem a virlis-gombás keveréket és az egészet meglocsolom egy pici citromlével.
Ropogós pirítóssal, grissini-vel vagy valamilyen kréker jellegű sós kekszfélével fogyasztják.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: