Pár napja már elkészítettem ezt a gyors és pofonegyszerű édességet, amivel nem lehet melléfogni.
Most nagyobb társaság számára készült (több gyerek), ezért színesebbre vettem a figurát.
Ha a sima tejszínből és fehér habcsókból áll, akkor elegánsabb, színesen viszont vidámabb.
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
3 tojás sárgája
4-5 ek kristálycukor
1 ek. folyadék (tej, likőr, rum..stb)
8 dl habtejszín
20-30 dgk színes habcsók
zöld ételfesték
színes szórócukor
Elkészítése:
1, Egy fagyasztható tálban a tojások sárgáját a cukorral és a folyadékkal habosra keverem. Sokáig kell keverni, hogy levegős és habos legyen. (Kézi habverővel csak végszükség esetén fognék hozzá)
2, Ezúttal nem vertem fel külön a tejszínhabot, egyenesen a tojásos krémbe öntöttem és folytattam a habverést. A vége felé beletettem a zöld ételfestéket is.
3, A habcsókot egy pohár aljával összetöröm. Addig nyomkodom, amíg kisebb darabkákra törik, de ne legyen belőle por!
4, A habcsókot belekeverem a tojásos tejszínhabba. Vigyázok, hogy a habot ne törjem össze, de azért alaposan összeforgatom.
Folpack-kal befedem a tálat és mehet a fagyasztóba. Egy ekkora adagot előző nap kell elkészíteni és egész éjszaka a mélyhűtőben fagyasztani, hogy megdermedjen.
5, Fagylaltos kanállal adagolom ki. Varázslatos módon nem fagy keményre, krémes marad, azonnal fogyasztható.
Színes szórócukorral díszítettem.
A siker garantált!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: