olasz konyha

Habcsók parfé újratöltve

Pár napja már elkészítettem ezt a gyors és pofonegyszerű édességet, amivel nem lehet melléfogni.

Most nagyobb társaság számára készült (több gyerek), ezért színesebbre vettem a figurát.

Ha a sima tejszínből és fehér habcsókból áll, akkor elegánsabb, színesen viszont vidámabb.

  CIMG0052

Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

3 tojás sárgája

4-5 ek kristálycukor

1 ek. folyadék (tej, likőr, rum..stb)

8 dl habtejszín

20-30 dgk színes habcsók

zöld ételfesték

színes szórócukor

 

Elkészítése:

1, Egy fagyasztható tálban a tojások sárgáját a cukorral és a folyadékkal habosra keverem. Sokáig kell keverni, hogy levegős és habos legyen. (Kézi habverővel csak végszükség esetén fognék hozzá)

CIMG0041

2, Ezúttal nem vertem fel külön a tejszínhabot, egyenesen a tojásos krémbe öntöttem és folytattam a habverést. A vége felé beletettem a zöld ételfestéket is.

3, A habcsókot egy pohár aljával összetöröm. Addig nyomkodom, amíg kisebb darabkákra törik, de ne legyen belőle por!

CIMG0042

4, A habcsókot belekeverem a tojásos tejszínhabba. Vigyázok, hogy a habot ne törjem össze, de azért alaposan összeforgatom.

CIMG0044

Folpack-kal befedem a tálat és mehet a fagyasztóba. Egy ekkora adagot előző nap kell elkészíteni és egész éjszaka a mélyhűtőben fagyasztani, hogy megdermedjen.

5, Fagylaltos kanállal adagolom ki. Varázslatos módon nem fagy keményre, krémes marad, azonnal fogyasztható.

Színes szórócukorral díszítettem.

A siker garantált!

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!