olasz konyha

Csokis-almás, szaftos-omlós, könnyű és gyors

  CIMG0030

Borongós hétfő esti süti, ha valami finomságra vágyunk.

Hozzávalók:

1 tábla étcsoki

3 tojás

5 dkg puha vaj

6-8 dkg cukor (amennyire édesen szeretitek)

1 vaníliás cukor

5 dkg liszt

fél zacskó sütőpor

(vagy 5 dkg gluténmentes süteményliszt és 1 kk szódabikarbóna)

1 nagy alma (én zöld almát tettem bele)

kevés tej

A tetejére fahéjas porcukor.

 

Elkészítése:

1, Az összetört csokit a mikróban megolvasztom. Hozzákeverem a puha vajat, a tojások sárgáját és a cukrokat. 

2, Hozzákeverem a száraz anyagokat (lisztet, sütőport vagy szódabikarbónát) és a habbá vert tojásfehérjéket. Ha nagyon nincs kedvem, akkor nem verek habot a fehérjéből, csak simán a csokihoz keverem az egész tojást. Úgy is tökéletes lesz a süti, csak éppen egy árnyalattal tömörebb.

Ha a tésztát nagyon sűrűnek találom, pár kanál tejjel lazítom.

CIMG0022

3, Végül beleteszem a hámozott és kockára vágott almát is.

4, Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát és nagyjából elegyengetem.

CIMG0025

180 fokon tűpróbáig sütöm.

Kockára vágva tálalom fahéjas porcukorral megszórva, de lekvárral is finom tud lenni!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!