Borongós hétfő esti süti, ha valami finomságra vágyunk.
Hozzávalók:
1 tábla étcsoki
3 tojás
5 dkg puha vaj
6-8 dkg cukor (amennyire édesen szeretitek)
1 vaníliás cukor
5 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
(vagy 5 dkg gluténmentes süteményliszt és 1 kk szódabikarbóna)
1 nagy alma (én zöld almát tettem bele)
kevés tej
A tetejére fahéjas porcukor.
Elkészítése:
1, Az összetört csokit a mikróban megolvasztom. Hozzákeverem a puha vajat, a tojások sárgáját és a cukrokat.
2, Hozzákeverem a száraz anyagokat (lisztet, sütőport vagy szódabikarbónát) és a habbá vert tojásfehérjéket. Ha nagyon nincs kedvem, akkor nem verek habot a fehérjéből, csak simán a csokihoz keverem az egész tojást. Úgy is tökéletes lesz a süti, csak éppen egy árnyalattal tömörebb.
Ha a tésztát nagyon sűrűnek találom, pár kanál tejjel lazítom.
3, Végül beleteszem a hámozott és kockára vágott almát is.
4, Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát és nagyjából elegyengetem.
180 fokon tűpróbáig sütöm.
Kockára vágva tálalom fahéjas porcukorral megszórva, de lekvárral is finom tud lenni!