Nagyon finom és könnyű, a nyaralás ízeit varázsolja a télbe!
Hozzávalók:
tollhegy (penne) tészta
tonhal konzerv
fekete olívabogyó
A szószhoz:
paradicsomlé
újhagyma, fokhagyma
olaj
só, bors, oregano, bazsalikom
cukor
1, Először felteszem főni a paradicsomszószt:
Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát, ráöntöm a paradicsomlét (passata). Magyarországon lé van a dobozra írva, de a passata az ivólénél sűrűbb, szó szerint paszírozott paradicsomot jelent.
Fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal és oregano-val ízesítem. Egy kis cukrot is szokás beletenni, hogy semlegesítse a paradicsom savasságát.
2, Közben hagyományos módon kifőzőm a tésztát. Leszűröm és ráöntöm a besűrűsödött paradicsomszószt.
3, A tetejére morzsolom a lecsepegtetett tonhal konzervet és rászórom a fekete olajbogyókat.
Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal vagy anélkül.
Pici “csalással”, azaz kész bazsalikomos paradicsomszósszal még gyorsabb, csak arra kell vigyázni, hogy jó minőségű szószt vegyünk, sajnos soknak ketchup-ös mellékíze van!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: