olasz konyha

Tonhalas-olívás penne tészta

CIMG0006

Nagyon finom és könnyű, a nyaralás ízeit varázsolja a télbe!

 

Hozzávalók:

tollhegy (penne) tészta

tonhal konzerv

fekete olívabogyó

A szószhoz:

paradicsomlé

újhagyma, fokhagyma

olaj

só, bors, oregano, bazsalikom

cukor

 

1, Először felteszem főni a paradicsomszószt:

Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát, ráöntöm a paradicsomlét (passata). Magyarországon lé van a dobozra írva, de a passata az ivólénél sűrűbb, szó szerint paszírozott paradicsomot jelent.

Fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal és oregano-val ízesítem. Egy kis cukrot is szokás beletenni, hogy semlegesítse a paradicsom savasságát.

2, Közben hagyományos módon kifőzőm a tésztát. Leszűröm és ráöntöm a besűrűsödött paradicsomszószt.

3, A tetejére morzsolom a lecsepegtetett tonhal konzervet és rászórom a fekete olajbogyókat.

Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal vagy anélkül.

Pici “csalással”, azaz kész bazsalikomos paradicsomszósszal még gyorsabb, csak arra kell vigyázni, hogy jó minőségű szószt vegyünk, sajnos soknak ketchup-ös mellékíze van!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!