olasz konyha

Forró cukkinis saláta

CIMG0006    

Már többször írtam langyos-meleg és forró salátákról. Ezek olyan egytálételek inkább, mint klasszikus értelemben vett saláták, amelyekben egy vagy több összetevő frissen főve-sütve kerül az ételbe és azon nyomban, forrón tálaljuk és esszük.

Az ilyen saláták arra is nagyon jók, hogy a maradékokat úgy használjuk fel, hogy a család egyáltalán nem veszi észre, hogy “újrahasznosított” ételt kap!

A mai saláta egyik szereplője a maradék sültcsirke.

 

Hozzávalók:

maradék sült hús

cukkini

burgonya

jégsaláta

só, bors, olívaolaj, citromlé

 

Elkészítése:

1, A kockára vágott krumpli kevés olajon megsütöm.

CIMG0004

2, Közben a karikára vágott cukkinit is megsütöm pici olajjal egy másik serpenyőben.

CIMG0003

3, A tálban összekeverem az összevágott salátát és sült húst,

CIMG0001

ráteszem a cukkinit és a sült krumplit. Sózom, borsozom, meglocsolom 1 ek. olívaolajjal és pár csepp citromlével. Óvatosan összeforgatom az egészet és azonnal tálalom.

Gazdagítható sajtkockákkal vagy pirítós darabokkal, de akár főtt tojással is!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!