Már többször írtam langyos-meleg és forró salátákról. Ezek olyan egytálételek inkább, mint klasszikus értelemben vett saláták, amelyekben egy vagy több összetevő frissen főve-sütve kerül az ételbe és azon nyomban, forrón tálaljuk és esszük.
Az ilyen saláták arra is nagyon jók, hogy a maradékokat úgy használjuk fel, hogy a család egyáltalán nem veszi észre, hogy “újrahasznosított” ételt kap!
A mai saláta egyik szereplője a maradék sültcsirke.
Hozzávalók:
maradék sült hús
cukkini
burgonya
jégsaláta
só, bors, olívaolaj, citromlé
Elkészítése:
1, A kockára vágott krumpli kevés olajon megsütöm.
2, Közben a karikára vágott cukkinit is megsütöm pici olajjal egy másik serpenyőben.
3, A tálban összekeverem az összevágott salátát és sült húst,
ráteszem a cukkinit és a sült krumplit. Sózom, borsozom, meglocsolom 1 ek. olívaolajjal és pár csepp citromlével. Óvatosan összeforgatom az egészet és azonnal tálalom.
Gazdagítható sajtkockákkal vagy pirítós darabokkal, de akár főtt tojással is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: