Gyorsan elkészíthető és mindenki szereti, csak a fűszerezésre kell odafigyelni!
Hozzávalók:
darált hús (sertés vagy pulyka)
kaliforniai paprika
bacon
paradicsompüré vagy szósz
lilahagyma, fokhagyma, olaj, só, bors
oregano
besamel mártás
Elkészítése:
1, Az összevágott lilahgymát kevés olajon megfuttatom, ráteszem a darált húst és megfűszerezem. Felnőtteknek jó sok fokhagymával és borssal, ha gyerek is eszik belőle, akkor jóval enyhébben érdemes fűszerezni.
2, Ha a hús kifehéredett hozzáadom a paradicsompürét kevés vízzel vagy a kész paradicsomszószt. Mehet bele az oregano is és egy kicsit főzöm, hogy a szósz besűrűsödjön.
3, Közben félbevágom a paprikát és kiszedem a magokat.
Az elkészült tölteléket a paprikába teszem, a tetejére szórom a kockára vágott bacont és meglocsolom kész besamel mártással. Persze a besamelt hagyományos módon meg is lehet főzni, de ilyen kis mennyiséghez egyszerűbb készen venni. Ha nem akarunk ezzel pepecselni, akkor főzőtejszín-reszelt sajt keverékkel is tökéletes lesz!
4, Sütőben 180-200 fokon szép pirosra sütöm és krumplipürével tálalom.
Megj: Sajnos a képek most nem lettek szépek, de mégis közzéteszem a receptet, mert érdemes elkészíteni, akár maradék húsból is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: