olasz konyha

Bolognai szósszal töltött paprika

 

 CIMG0087

Gyorsan elkészíthető és mindenki szereti, csak a fűszerezésre kell odafigyelni!

Hozzávalók:

darált hús (sertés vagy pulyka)

kaliforniai paprika

bacon

paradicsompüré vagy szósz

lilahagyma, fokhagyma, olaj, só, bors

oregano

besamel mártás

 

Elkészítése:

1, Az összevágott lilahgymát kevés olajon megfuttatom, ráteszem a darált húst és megfűszerezem. Felnőtteknek jó sok fokhagymával és borssal, ha gyerek is eszik belőle, akkor jóval enyhébben érdemes fűszerezni.

CIMG0079

2, Ha a hús kifehéredett hozzáadom a paradicsompürét kevés vízzel vagy a kész paradicsomszószt. Mehet bele az oregano is és egy kicsit főzöm, hogy a szósz besűrűsödjön.

3, Közben félbevágom a paprikát és kiszedem a magokat.

CIMG0081

Az elkészült tölteléket a paprikába teszem, a tetejére szórom a kockára vágott bacont és meglocsolom kész besamel mártással. Persze a besamelt hagyományos módon meg is lehet főzni, de ilyen kis mennyiséghez egyszerűbb készen venni. Ha nem akarunk ezzel pepecselni, akkor főzőtejszín-reszelt sajt keverékkel is tökéletes lesz!

CIMG0084

4, Sütőben 180-200 fokon szép pirosra sütöm és krumplipürével tálalom.

 

Megj: Sajnos a képek most nem lettek szépek, de mégis közzéteszem a receptet, mert érdemes elkészíteni, akár maradék húsból is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!