Kisfiam nagy kedvence következik, csirkeszárnyak rizzsel, pici csalással.
Hozzávalók:
kétízületes csirkeszárnyak
olasz fűszerkeverék, kakukkfű, babérlevél, fokhagyma, olaj, só, bors
kerek szemű risotto rizs
fagyasztott borsó
leveskocka, sáfrány, pici olaj
Elkészítése:
1, A csirkeszárnyakat kevés olajon, fokhagymával, babérlevéllel elkezdem párolni. Sózom, borsozom és rászórom az olasz vagy pizza fűszerkeveréket és a kakukkfüvet. Ennyi a csalás a dologban, nagyon jó fűszerkeverékeket lehet kapni, ez még szerintem belefér, így nem kell egyesével beszerezni és adagolni a fűszereket:)
2, Amíg a csirke fedő alatt a saját levében puhára párolódik, elkészítem a rizst is.
Kevés olajon üvegesre pirítom a rizst, felöntöm kétszeres mennyiségű, leveskockából készült húslevessel. Amint felforrt beleteszem a fagyasztott borsót és a sáfrányt. A sáfrány elég drága fűszer, de elég belőle egy csipetnyi és nagyon feldobja az étel ízét amellett, hogy szép sárgára színezi. (nem véletlenül imádják a gyerekek) Takaréklángon fedő alatt puhára párolom.
3, Ha a csikeszárnyak megpuhultak, leveszem a fedőt a serpenyőről és kicsit lesütöm őket, hogy szép piros színt kapjanak.
4, Tálalásnál a rizibizit reszelt parmezánnal szórtam meg, csak úgy megszokásból, de persze sajt nélkül is finom!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: