olasz konyha

Édes tojásfelfújt fahéjas szilvával

CIMG0026

Hát…ez a recept igényel némi odafigyelést, de azért nem vészes. Valójában egyszerű és gyorsan készen van, csak egy kicsit körülményes.

Hozzávalók:

4 főre 4 tojás

10 dkg cukor

1 zacskó vaníliás cukor a tésztához

kevés vaj a sütéshez

fagyasztott vagy friss szilva

ízlés szerint cukor és fahéj

 

Elkészítése:

1, Először megfőztem a szilvát a cukorral és a fahéjjal.

CIMG0020

2, A tésztához előmelegítettem a sütőt 180 fokra.

3, A tojássárgákat habosra-fehérre kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral. Persze elektromos habverővel.

4, A fehérjéket is kemény habbá vertem fel, aztán óvatosan összekevertem a habot a krémmel.

CIMG0022

5, Ennyi a tészta. Lehet adagonként kisebb edénykékben sütni vagy egyben az egészet, lényeg hogy olyan edényben kell elkezdeni a tűzhelyen, ami a sütőbe is betehető. Én egy kis lábosban kevés vajat olvasztottam, beleöntöttem 1 adag tésztát és 1 percig sütöttem. Ekkor csak az alja szilárdul meg egy kicsit.

CIMG0024

6, Utána be kell tenni a sütőbe 8-12 percre (mérettől függ), akkor van készen, ha finom illata van és a teteje szép aranyszínű. Közben nem szabad a sütőt nyitogatni, mert a felfújt összeesik!

CIMG0025

7, Itt jön a legnehezebb rész, tányérra kell tenni a puha felfújtat. (ha egyadagos sütőformában sülnek, akkor ezt a lépést meg lehet spórolni) Van, hogy nem sikerül tökéletesre, de az íze kárpótol mindenért!

Rákentem a szilvát és megszórtam fehércsoki forgáccsal.

Porcukorral és más gyümölccsel vagy lekvárral is isteni!

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!