olasz konyha

Klasszikus paradicsomos csirkeragu kagylótésztával

CIMG0005

Megintcsak egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom ételről van szó, amit mindenki kedvel és hétköznapokon ugyanúgy ott van az asztalon, mint ünnepek alkalmával.

Hozzávalók:

csirkecombok

konzerv paradicsom (kockázott vagy hámozott egész)

olaj, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom, csipet cukor

kagylótészta, reszelt sajt

 

Elkészítése:

1, Ugyanúgy kezdjük, mint egy pörköltet, azaz kevés olajon megfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, rátesszük a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk a húst.

2, Ha a hús már kifehéredett, ráöntjük a konzerv paradicsomot, kevés vízzel higítjuk, sóval, oreganóval, zúzott fokhagymával fűszerezzük és beleteszünk egy csipet cukrot, hogy a paradicsom savasságát elvegye.

3, Addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul és a szósz besűrűsödik. Ha a szósz túl sűrű lenne és a hús még nem puha, kevés vizet adhatunk hozzá. A főzés végén megszórjuk összevágott bazsalikom levelekkel.

CIMG0002

4, Közben kifőzzük a tésztát is.

A tálaláshoz mélytányérba tesszük a tésztát, rátesszük a húst és a szósz, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

CIMG0009

Ez pedig egy gluténmentes tésztából készült változat, parmezán sajttal megszórva:

CIMG0010

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!