olasz konyha

Egésszéges házi gyümölcsjoghurt

Amióta én készítem otthon a gyümölcsjoghurtot, azóta boltit csak elvétve veszünk. Bármilyen gyümölcsből jó, de én szeretem az ízeket kombinálni, így született ez a változat, ami az egyik nagy kedvencünk lett. Hozzávalók: natúr joghurt sárgadinnye banán pici fahéj cukor, méz vagy édesítőszer ízlés szerint Elkészítése: 1, A dinnyét és a banánt botmixerrel pürésítem. Cukorral és/vagy… Tovább »

Az igazi nápolyi pizza – Campania

Az igazi olasz pizzát az “olaszos”-tól általában az különbözteti meg, hogy nincs mindenfélével telepakolva. Az olasz pizzák a magyarhoz képest kifejezetten szegényesek, már ami a feltéteket illeti. Nápolyban isteni pizzát lehet kapni két egyszerű feltéttel: paszírozott paradicsommal és mozzarella sajttal. Szerintük minden más felesleges! Hozzávalók: A pizzatásztából érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert remekül fagyasztható. Ez… Tovább »

Tészta grillezett zöldségekkel

Vidám, színes, olcsó, gyorsan elkészül és még egészséges is, mi kell ennél több? Frissen grillezett zöldségekkel lenne az igazi, de persze erre ritkán van idő és lehetőség, úgyhogy fagyasztott grillezett zöldségkeveréket használtam. Legjobb a “mediterrán zöldségkeverék” ami cukkinit, hagymát, kaliforniai paprikát és hasonlókat tartalmaz.   Hozzávalók: rövid köret tészta fagyasztott grillezett zöldségkeverék olaj, fokhagyma, só, bors… Tovább »

Tripla paradicsomos spagetti

Finom nyárvégi ízek, még friss paradicsommal, de már az őszt idéző szárított paradicsommal. Hozzávalók: spagetti olaj, bacon, újhagyma 1-2 db szárított paradicsom 1 marék koktélparadicsom 1 doboz konzerv kockára vágott paradicsom só, bors, fokhagyma, oregano olajbogyó bazsalikom Elkészítése: 1, Kevés olajon megfuttatom a karikára vágott újhagymát és a felkockázott bacont. Rádobom a szintén kis kockákra vágott… Tovább »

Abruzzo-i sáfrányos krumplileves

Abruzzo tartomány Olaszország kellős közepén helyezkedik el, magas hegyekkel és mesés tengerparttal büszkélkedhet. Konyháját az egyszerű, letisztult ízek jellemzik. Földrajzi változatossága miatt a halat és tenger gyümölcseit éppúgy kedvelik, mint a hegyvidékre jellemző  bárányételeket vagy a juhsajtot. Különleges terménye a fekete lencse, a szarvasgomba és a sáfrány. A következő receptnek is a sáfrány a főszereplője, ezt leszámítva… Tovább »

Paradicsomos risotto fokhagymás grillsajttal, salival

A risotto megint csak egy gyerekbarát kaja, imádják a pirosas színét, édes ízét és az elolvadt nyúlós sajtot benne. Most grillezett sajttal készült, de persze önmagában is finom, meg bármilyen hús/hal mellé köretnek is jó! Hozzávalók: A risotto-hoz: kerek szemű rizs kész paradicsom szósz vagy sűrített paradicsom leveskocka reszelt sajt fokhagymás olaj, bazsalikom A sajthoz:… Tovább »

Édes tojásfelfújt fahéjas szilvával

Hát…ez a recept igényel némi odafigyelést, de azért nem vészes. Valójában egyszerű és gyorsan készen van, csak egy kicsit körülményes. Hozzávalók: 4 főre 4 tojás 10 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor a tésztához kevés vaj a sütéshez fagyasztott vagy friss szilva ízlés szerint cukor és fahéj   Elkészítése: 1, Először megfőztem a szilvát a… Tovább »

Virslis-borsós pite – anyukák (és nagymamák!) kedvence

Anyukák kedvence, mert gyorsan elkészül és minden gyerek imádja! Hozzávalók: 1 készen vett leveles tésztalap 20-25 dkg zöldborsó 3-4 db virsli 3 tojás 1 pohár natúr joghurt só, bors, szerecsendió, vaj, petrezselyem és reszelt sajt Elkészítése: 1, Kevés vajon, pici sóval megpárolom a borsót. 2, Közben beleteszem a tésztát egy tepsibe a sütőpapírral együtt. 3, Felkarikázom… Tovább »

A világ legegyszerűbb spagettije

Az erőteljes ízek kedvelőinek… Ez a recept annyira egyszerű, mint amennyire zseniális. Hozzávalók: spagetti koktélparadicsomok friss bazsalikom levelek só, nagy gerezd fokhagyma, olívaolaj Elkészítése: A kifőtt és leszűrt spagettit egyszerűen összeforgatom a negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal, a zúzott fokhagymával és az összevágott bazsalikom levelekkel. Picit megsózom és rálocsolok egy kis olívaolajat. A nyers összetevőktől friss ízű… Tovább »

Babos-ropogós az olasz-magyar barátság jegyében….

…… azaz magyar főzelék, olasz feltéttel. Egy félig olasz család azért nem kizárólag olasz (-os) ételeken él. Szeretjük a magyar konyhát is, legfőképpen a főzelékeket. A hagyományos olasz konyha nem ismeri a rántásos főzeléket, ők a zöldségeket “natúr” módon, leginkább párolva készítik. Én is az egészségesebb változatot, a habarással készült főzeléket szeretem, egyik nagy kedvencünk a spenót. Így tehát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!