olasz konyha

Kettőt egycsapásra: padlizsánból

  Külön öröm a kapkodós napokon, ha egy alapanyagból egyszerre kétféle étel készülhet! Ezúttal a padlizsán volt a főszereplő. 1, Először is az egész padlizsánt, úgy ahogy van héjastul-szárastul beteszem a mikróba és 5 percig “főzöm”. Ennyi idő alatt egy közepes padlizsán szépen megpuhul és megfő. Óvatosan félbevágom és egy kanállal kikaparom a belsejét. 2,… Tovább »

Padlizsános bruschetta krém gyorsan

Hmm… ez egy vacsora utáni vacsora volt, ezért a gyors módszerrel készült. A klasszikus recept szerint a grillezett padlizsánt kell kockákra vágni, de mivel késő volt (és nem volt otthon fagyasztott grillezett padlizsán) ezért a gyorsabb, mikrós módszert választottam. Tudom, hogy a grillen sütütt zöldség az igazi, de nem mindig van rá idő és lehetőség. Tehát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!